EVO ČEMU TAČNO SLUŽI MAŠNICA NA PREDNJOJ STRANI DONJEG VEŠA: Mnogi nisu imali pojma da ona služi baš za ovo
Mašnica na donjem vešu, Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI?!

EVO ČEMU TAČNO SLUŽI MAŠNICA NA PREDNJOJ STRANI DONJEG VEŠA: Mnogi nisu imali pojma da ona služi baš za ovo

Da li ste se ikada zapitali zašto ženske gaćice imaju mašnicu na prednjoj strani? Ispostavilo se da ovaj jednostavan, ali čest detalj na donjem vešu ima dugu tradiciju.

Objavljeno:

Naime, ova praksa potiče još iz dana kada kada elastične tkanine nisu bile u opticaju, već se donji veš držao na svom mestu malom vrpcom koja je bila provučena kroz rupice na gornjoj ivici gaćica.

"Mala mašna nad danas podseća na mesto na kom smo vezivali tu traku i naravno, ona se nalazi na prednjoj strani, jer je to najlakše mesto za tako nešto", objašnjava jedna korisnica na Redditu, gde je ova tematika i zaživela.

Mašnica na donjem vešu
Mašnica na donjem vešufoto: Profimedia

Dakle, istorijski gledano, mašnica je bila tu da nam gaćice ne bi spadale! Postoji još jedan praktičan razlog otkud ovaj slatki detalj na donjem vešu.

Naime, žene su pre nego što je otkrivena struja morale da ustaju pre zore i oblače su u mraku ili uz sveće, a mašnica im je služila kao orijentir koja je strana prednja, a koja zadnja.

Bonus video:

01:37

EMOTIVNO SAM NESTABILNA, KADA ČUJEM PRIJOVIĆKU OTPADNU MI KOSA I GAĆE! Edita šokirala: Tea je bezobrazna, ŽELIM DA JE GLEDAM

(Espreso/T.M./Zenablic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.